FOCUS: Een generatie met gezond gewicht in 2040

Aan de preventietafel 'tegengaan overgewicht' wordt onder andere besproken hoe je mensen helpt zich een gezondere leefstijl aan te wennen. Voeding en beweging staan centraal.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: .shock/Fotolia

Eric van der Burg, fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam, is voorzitter van de preventietafel ‘tegengaan overgewicht’. ‘We zitten aan tafel met alle partijen die er enigszins toe doen op het gebied van terugdringen van obesitas. Het doel van de bijeenkomsten is input leveren voor het preventieakkoord. We willen de komende 22 jaar terugdringen wat er de afgelopen 22 jaar bij is gekomen. In 2040 moeten we echt iets hebben bereikt.’ Zowel preventie is belangrijk, als het verminderen van overgewicht bij mensen die al obesitas hebben. Het akkoord moet een aanpak voor minder suiker- en vettenconsumptie bevatten

0
56

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.