Een keten van optimale zorg

Zuidoost-Brabant heeft de primeur. Daar zijn vier netwerken opgericht die werken volgens de principes van value based healthcare. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Beeld: Adobestock

De netwerken komen voort uit het Nederlands Hart Netwerk: een samenwerkingsverband van zorgprofessionals uit de eerste, tweede en derde lijn. In Zuidoost-Brabant zijn dat de cardiologen uit het Catharina Ziekenhuis, het Máxima Medisch Centrum, het St. Anna Ziekenhuis en het Elkerliek Ziekenhuis, en de huisartsengroepen De Ondernemende Huisarts, Praktijkondersteuning Zuidoost-Brabant, Stichting Gezondheidscentra Eindhoven e.o. en Elan.

Zij willen aantonen dat value based healthcare en samenwerking bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van zorg en kosten besparen. Elk van de vier zorgketens is georganiseerd rondom patiënten met een specifieke hartaandoening: boezemfibrilleren, hartfalen, acuut coronair syndroom en kleplijden. Een zorgketen staat

0
241

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.