Een msb heet niet voor niets bedrijf

De komst van het msb heeft de afstand tussen medisch specialisten en bestuur niet alleen vergroot, ook de relatie is zakelijker geworden. Het msb is een partner van belang en daar zullen beide partijen zich naar moeten gedragen. Jan Andringa, advocaat ondernemingsrecht bij HVG Law, ziet dat hier en daar verbetering mogelijk is.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Governance van het msb
Foto: Luis Louro/stock.adobe.com

‘In nogal wat gevallen zijn de medisch specialisten niet vertegenwoordigd in de onderhandelingen tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Ik vind dat vreemd. Is dat een gebrek aan vertrouwen tussen bestuur en specialisten? Wil de bestuurder zijn handen vrij houden? Is het laksheid van medisch specialisten? Specialisten zouden persoonlijk of per vertegenwoordiging moeten afdwingen dat zij bij de onderhandelingen met de zorgverzekeraar aan tafel zitten. Het contract wordt weliswaar gesloten tussen het ziekenhuis en de zorgverzekeraar – de medisch specialisten zijn daar formeel geen partij in – maar ze hebben als grote stakeholder een evident belang. Ik vind het ook van bestuurders

0
266

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
266
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.