Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Einde msb stapje dichterbij

De roep in de politiek om alle specialisten in loondienst te nemen krijgt steun van juristen. Zij zien geen belemmering om dit bij wet te regelen. De Federatie Medisch Specialisten voorziet chaos.
Medisch Specialisten
Foto: Kim Schneider/stock.adobe.com

‘Als medisch specialisten worden gedwongen om

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Beste heer Baltesen,

   Dit is wel heel kort door de bocht!! Vrije vestiging is een zeer belangrijk onderwerp welke door verschillende wetten in Europa wordt beschermd. Als je dit wilt verbieden (gedwongen loondienst) dan moet er geen enkele andere manier zijn om het doel (gelijkgerichtheid zh-msb) te bereiken. AKD juristen hebben duidelijk in het rapport en ook bij de mondelinge toelichting gezegd dat er dan eerst uitgebreid onderzoek moet plaatsvinden of er geen andere alternatieven zijn. Indien dat niet gebeurt zal het Europese Hof dit wetsvoorstel van tafel vegen. Dit onderzoek is er nog niet en zal eerst moeten plaatsvinden. Uit recent rapport NZA van 3 juni jongstleden blijkt dat er bij 84% van de Ziekenhuizen er gelijkgerichtheid is met de MSB’s. Daar waar productie nog een rol speelt in het verdeelmodel zal dit door het capaciteitsmodel sterk verminderen wat de NZA ook als een zeer positieve ontwikkeling ziet. Ik denk dus dat het NZA rapport al antwoord heeft gegeven op een toekomstig onderzoek; verplicht loondienst is dus niet nodig aangezien er al een positieve ontwikkeling is die nu nog verder wordt geperfectioneerd.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.