Graag aan de slag

De tekorten op de arbeidsmarkt in de zorg nemen toe. Veel organisaties krijgen vacatures niet ingevuld. Een leger van zelfstandige zorgmedewerkers staat klaar om bij te springen. De fiscus verbiedt echter zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) om binnen intramurale instellingen te werken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Fotolia

Het Centraal Planbureau (CPB) rekende eind februari uit hoeveel extra menskracht nodig is om in de verpleeghuizen de bezettingsnorm te halen van dag en nacht twee gekwalificeerde medewerkers op een groep van acht bewoners. Deze norm zouden de verpleeghuizen in 2023 kunnen halen als ze vanaf 2019 ieder jaar tienduizend voltijdsmedewerkers zouden aannemen. ‘En dan hebben we het nog niet eens over de grote vraag naar verpleegkundigen en verzorgenden in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg’, zegt Lex Tabak. Samen met Arie Treffers lobbyt Tabak dit jaar voor een duidelijke, overheidbreed gesteunde visie op de inzet van zzp’ers in de zorg.

0
58

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.