Het is mooi om beide werelden te verbinden’

Dankzij de inzet van wijkverpleegkundigen op de spoedeisende hulp kunnen kwetsbare ouderen sneller terug naar huis en worden onnodige (her)opnames voorkomen. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en thuiszorginstellingen Cordaan en Evean zijn na een jaar proefdraaien overtuigd van de meerwaarde. Medisch Spectrum Twente en Livio volgen hun voorbeeld.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Syldavia/Getty Images/iStock

Aan het begin van de avond, als het buiten begint te schemeren, mensen huiswaarts keren en het stil wordt op straat, slaat de eenzaamheid toe. De zelfstandig wonende, kwetsbare oudere krijgt plotseling last van benauwdheid, hartkloppingen of neerslachtigheid. Niet meer in staat om klachten te relativeren en zichzelf gerust te stellen, komen ze terecht op de spoedeisende hulp (seh). Waar ze na een kort onderzoek meestal weer naar huis worden gestuurd omdat er geen medische noodzaak is voor een opname. Alleen is die thuissituatie voor seh-medewerkers vaak niet inzichtelijk en kost het veel tijd om daar duidelijkheid over te krijgen.

0
98

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.