Ict maakt het verschil

De zorgsector worstelt nu nog met ict, maar straks biedt het een oplossing. Fysieke techniek en data zullen op termijn de zorgprofessionals ondersteunen en deels vervangen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Sergey/stock.adobe.com

Het project van de Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan trok de afgelopen maanden breed de aandacht, onder meer vanwege de concrete bedragen die werden vermeld. Onder de noemer VerzorgingsThuis plaatst Cordaan bij cliënten in huis diverse intelligente sensoren. Het gaat om alleenwonende ouderen met beginnende dementie, bij wie op deze manier makkelijk een oogje in het zeil kan worden gehouden.

De geplaatste sensoren maken deel uit van een lerend systeem. Na een ‘inwerkperiode’ van een aantal weken kent dit systeem het normale gedrag van de bewoner van het huis, vertelde projectleider Ellen Maat eerder in Zorgvisie ict magazine. ‘Wanneer gaat hij

0
27

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.