ICTKort

Rubriek met nieuwsflitsen, het hoofdredactioneel commentaar en uitgelichte artikelen. Deze keer: 'Huisartsen moeten kiezen voor één regionaal HIS' en 'IGJ publiceert toetsingskader e-health'.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ict, e-health
Foto: iStock

Nieuwsflits

Reacties

De open consultatie ‘Aanpak Implementatie beelduitwisseling IHE’ van het Informatieberaad Zorg heeft 78 opmerkingen van 12 organisatie opgeleverd. De reacties worden nu verwerkt in het advies over de voorgestelde aanpak, waarna het Informatieberaad een besluit kan nemen.

Hulpmiddel

Inlife, een online applicatie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, leidt niet tot meer sociale steun en gevoelens van competentie bij mantel- zorgers, zoals gehoopt was. Wel vinden mantelzorgers Inlife een bruikbaar online hulpmiddel om de zorg te faciliteren. Dat blijkt uit een effectevaluatie die de Universiteit van Maastricht uitvoerde namens ontwikkelaar ZonMw.

VIPP voor ggz

Sinds 1 november

0
50

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.