Iedereen wordt beter van leren in de praktijk

In woonzorgcentrum De Liendert in Amersfoort levert een kruisbestuiving tussen mbo-studenten, medewerkers en bewoners profijt op voor alle betrokkenen. Voorop staat dat vooral de zorg wint aan kwaliteit. Het Leerhuis De Liendert kreeg onlangs het predicaat Koploper van het Zorgpact.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Saffira van den Berg (links) en Emily Verstraaten vinden het fijn dat ze alles wat ze leren direct in de praktijk kunnen toetsen. Foto: Ton Kastermans Fotografie

Leren om te werken en werken om te leren. Dat is wat zevenendertig studenten Verzorgende-IG en mbo-Verpleegkundige doen in woonzorgcentrum De Liendert. De zestien die de leergang Verpleegkundige volgen, buigen zich in de benedenzaal over hun boeken en overleggen met elkaar. Afhankelijk van hun leerjaar zitten ze aan aparte tafels en loopt hun leercoach en bevoegd mbo-docent Marianne Wielink van Beweging 3.0 van groepje naar groepje om het nodige uit te leggen. ‘Weet je al het Latijnse woord voor botten?’ vraagt ze de studenten die bezig zijn met anatomie. ‘Wel leren, hoor, anders weet je niet waar de arts het

0
148

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.