Innovatie zit juist in de kleine dingen’

In zijn managementboek ‘De disruptieparadox’ plaatst Menno Lanting de gevolgen van disrupties als de komst van het internet voor organisaties in perspectief. Het roer hoeft niet radicaal om. Zorgmanagers kunnen zich beter concentreren op goede dienstverlening.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Menno Lanting. Foto: Kenneth Tan Fotografie

Enige tijd geleden zat Menno Lanting tijdens een congres te luisteren naar de spreker voor hem. Zijn ‘collega-spreker’ onthult in rap tempo de nieuwste technologieën en zegt daarbij steeds iets in de trant van: ‘als organisaties dit volgend jaar nog niet hebben omarmd, bestaan ze niet meer’. De man die naast Lanting in de zaal zit, begint steeds meer op zijn stoel te wiebelen. Hij is zichtbaar geïrriteerd. Op een gegeven moment wordt hij zo boos dat hij tegen Lanting zegt: ‘Als hij nog een keer zegt dat we achter de feiten aanlopen, stap ik op!’

Gevoel van onmacht

Deze

0
31

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.