Medische avatars

Iedereen een virtuele tweelingbroer of -zus die zijn of haar gezondheid bewaakt. Dat is de doelstelling van het Europese programma Health EU. Het is in de race voor een subsidie van 1 miljard euro voor tien jaar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

‘Dit kan zorgen voor een enorme revolutie in de gezondheidszorg’, vertelt Albert van den Berg, medeco√∂rdinator van het Health EU-programma. Meer dan negentig wetenschappers van 47 toponderzoeksinstellingen uit zestien Europese landen zijn betrokken bij het project, waaronder de Universiteit Twente. Onder leiding van de Technische Universiteit van Lausanne (EPFL) en in samenwerking met het Nederlandse Institute for Human Organ and Disease Model Technologies (hDMT), strijden de betrokken partijen voor de FET Flagship-subsidie van 1 miljard euro voor een periode van tien jaar.

Aflezen gegevens

Een medische avatar is een virtuele kopie van jezelf, waarop je je eigen gezondheidsgegevens kunt aflezen.

0
19

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.