Mix & Match

Gehandicaptenzorgorganisatie Prisma zet data in om medewerkers op de juiste plek te krijgen en met de juiste cliënt te matchen. ‘Dit is zowel voor de medewerkers als de cliënten het beste.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Prisma
Het gaat erom dat medewerkers op de goede plek zitten, dat ze kunnen doen waar ze goed in zijn. Foto: Prisma

Prisma anno nu: een financieel gezonde organisatie die in 2015 en 2016 werd genomineerd als beste werkgever van het land, hoog scoort op organisatietevredenheid en stuurt op de tevredenheid van medewerkers en cliënten. Dat was anders in 2010, toen de organisatie voor een stevige financiële operatie stond. ‘We moesten het huis op orde zien te krijgen, de basis moest staan, de regeltjes moesten kloppen, de HKZ moest goed lopen. Ik noem het altijd de “groene-bolletjestijd”. Er werd op beheersingsprocessen gestuurd, niet zozeer op de inhoud’, vertelt Jac de Bruijn, die in 2015 aantrad als bestuurder bij het Waalwijkse Prisma. ‘En

0
67

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.