Opleiden is het toverwoord

De arbeidsmarkt in de zorg trekt aan. Bepaalde functies blijven lastig in te vullen. Zorgorganisaties doen hun best al tijdens de opleiding zieltjes te winnen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het was positief nieuws dat het UWV in maart naar buiten bracht: de arbeidsmarkt in de zorg trekt weer aan. Vanaf 2017 wordt elk jaar een banengroei verwacht van 1 procent. Let wel: zorgorganisaties zijn vooral op zoek naar verzorgenden ig, verpleegkundigen, wijkverpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde, verzekeringsartsen en psychiaters.

Ook het ministerie van VWS berichtte eerder dat de arbeidsmarkt in de zorg zich aan het herstellen is. In 2020 is er volgens VWS vraag naar 35.000 tot 126.000 meer werknemers dan in 2015. Staatssecretaris Martin van Rijn tekende daarbij wel aan dat vooral naar middel- tot hoogopgeleide werknemers zal worden gezocht.

0
64

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.