Pro(e)ven

Centraal of decentraal. Landelijk of regionaal. Een fundamenteel vraagstuk dat vaak en nadrukkelijk naar voren komt in discussies over informatieuitwisseling in de zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Columnist van Zorgvisie ict magazine
Johan Vos, bestuurslid van de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ)

Informatieuitwisseling in de zorg is hot. We zien (eindelijk) in dat efficiëntere zorg en meer zelfregie voor de patiënt onmogelijk zijn zonder goede en veilige informatieuitwisseling. Recente wetgeving zoals Wet cliëntenrechten zorg en de AVG/GDPR stellen hogere eisen aan informatieuitwisseling tussen zorgverleners onderling en tussen hen en de patiënt. Dit maakt zorgcommunicatie anno nu serious business. Een goede ontwikkeling.

De urgentie en het momentum zijn er, maar hoe en in welke richting nu verder? Met een MedMij-afsprakenstelsel en het Informatieberaad Zorg alleen komen we er niet. Organiseren in de regio is een veelgehoord geluid. Exacte cijfers zijn mij niet bekend,

0
58

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.