Terecht

In de juridische rubriek: Keuzevrijheid voor zwangeren is niet onbeperkt

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Baas in eigen huis

Begin maart haalden een zwangere vrouw en haar verloskundige de landelijke pers omdat zij bij de rechter een poliklinische bevalling in het ziekenhuis wilden afdwingen. Ze verloren die zaak. Inmiddels is ook de motivering van dat oordeel beschikbaar. Wat was het geval?
De vrouw was ten tijde van de uitspraak 37 weken zwanger van haar tweede kind. Door een keizersnee bij de eerste zwangerschap en omstandigheden bij de tweede zwangerschap is sprake van een hoogrisicozwangerschap. Door slechte ervaringen bij haar eerste bevalling wil de zwangere zo min mogelijk medische interventie. Een thuisbevalling is door het hoge risico geen optie. Aan

0
25

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.