TERECHT: Redelijke grenzen aan heraanbesteding

Juridische adviezen over actuele thema's in de zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
aanbesteden
Illustratie: Pluisproducties

Het risico van heraanbesteding is dat de aanbesteder gaat ‘leuren’ met een opdracht. In dit verband is de vraag gerezen of het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn eerder aanbestede architectenovereenkomst mocht heraanbesteden, nadat het de overeenkomst had opgezegd en de architect de overeengekomen schadevergoeding had betaald. De architect in kwestie meende dat de heraanbestede opdracht nagenoeg gelijk was aan de eerdere opdracht. Daarmee handelde het UMCG volgens hem in strijd met de Aanbestedingswet 2012. Het UMCG had de opdracht eerst wezenlijk moeten wijzigen. Hierop wendde de architect zich tot de rechter én de Commissie van Aanbestedingsexperts (CvAe).

De voorzieningenrechter

0
19

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.