TERECHT: Tuchtrecht binnenkort aangescherpt

De wet BIG wordt binnenkort gewijzigd: de Eerste Kamer heeft daar op 10 juli 2018 mee ingestemd. De meest opvallende wijzigingen op een rij.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wijzigingen in wet BIG
Illustratie: Pluisproducties

BIG-geregistreerden moeten straks hun BIG-registratienummer openbaar maken. Dat kan bijvoorbeeld op de website van de instelling waar ze werken.

Verder kan de IGJ straks besluiten dat een beroepsbeoefenaar onmiddellijk moet stoppen met zijn beroepsactiviteiten in afwachting van het oordeel van de tuchtrechter. Dat kan bij gedragingen die hebben geleid tot (een kans op) ernstige benadeling van de gezondheid van personen of als die gedragingen ‘blijk geven van een persoonlijkheid die zich niet verdraagt met het door hem uitgeoefende beroep’.

Artsen, tandartsen, apothekers, gz-psychologen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten, verloskundigen en verpleegkundigen kunnen straks ook tuchtrechtelijk veroordeeld worden voor ‘enig handelen of nalaten in

0
75

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.