TERECHT: Wel of niet gecontracteerd, goed of slecht

'Dé niet-gecontracteerde zorgaanbieder bestaat niet', schrijft Koen Mous in de juridische rubriek Terecht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Pluisproducties

Zorgaanbieders zonder contract met een verzekeraar liggen onder vuur, getuige de vele procedures waarmee ze proberen hun bestaan veilig te stellen. Minister Hugo de Jonge van VWS liet recentelijk via Zorgvisie weten niet-gecontracteerde zorg ‘ongewenst’ te vinden. Zorgverzekeraars laten geen mogelijkheid ongemoeid om niet-gecontracteerde zorgaanbieders te diskwalificeren. De teneur is ronduit negatief.

Daarmee lijkt men te vergeten dat dé niet-gecontracteerde zorgaanbieder helemaal niet bestaat. Veel aanbieders worden door sommige zorgverzekeraars gecontracteerd en door andere niet. Met name nieuwkomers, die willen groeien, kunnen het zich vaak niet permitteren om met alle zorgverzekeraars een contract aan te gaan. Zij moeten dan immers

0
48

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.