Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TERECHT: Zorgplichten bij medische incidenten

Rankie ten Hoopen
Rankie ten Hoopen is advocaat bij de teams Zorg en Privacy van Boels Zanders Advocaten in Maastricht. Daarnaast is zij docent Gezondheidsrecht aan de Universiteit Maastricht.
De vraag hoe om te gaan met incidenten in de zorg blijft actueel. De woorden 'Niemand was in mij geïnteresseerd', afkomstig van een ernstig gedupeerde patiënt (NRC Handelsblad 14 en 15 april 2018), zijn illustratief. Zij tonen hoe belangrijk het is oog te hebben voor goede nazorg, ook juridisch gezien.
Pag15 Terecht Cartoon
Illustratie: Pluisproducties

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.