Tussen hoop en vrees

Vier boeken laten zien wat ongeneeslijk zieken en hun naasten meemaken. De schrijvers doen een dringende oproep voor betere zorg als genezing niet meer mogelijk is.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Photographee.eu/stock.adobe.com

‘Zou het u helpen als ik u beschrijf hoe het is om dood te gaan?’ Dat vroeg de opleider van Kathryn Mannix, destijds in de leer voor palliatief arts, aan een angstige patiënt. De vrouw was bang dat ze veel pijn zou krijgen en niet zo dapper zou sterven als haar echtgenoot. Inzicht in wat haar te wachten stond, verloste haar van deze kwellende vrees. Mannix tekent deze geschiedenis op, en tientallen andere sterfbedverhalen, in Met het einde in gedachten.
Haar boek is een van vier titels die dit voorjaar verschenen over patiënten die doodgaan. Patiënten, want de medische

0
45

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.