Vergrijzing is mondiaal vraagstuk: Ouderenzorg den haag wil leren van steden over de grens

Ervaringen delen, van elkaar leren en inspiratie opdoen. Met dat doel kwamen politici en professionals uit de ouderenzorg uit Den Haag, Frankfurt, Manchester, New York, Bangalore (India) en Suzhou (China) bij elkaar tijdens de Age-friendly Cities Conference in Den Haag.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Vitaal
Foto: Stock.adobe.com

Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) zal het aantal zestigplussers in het jaar 2050 wereldwijd verdubbeld zijn. Dat het ouder worden in betere gezondheid verloopt dan in voorgaande generaties is volgens de organisatie een te makkelijke aanname. Het gaat in ieder geval niet op voor groepen mensen in achtergestelde posities en in lagelonenlanden. Mogelijkheden om ouderenzorg in dit opzicht te verbeteren, zijn er wel. Dan helpt het als de wereldwijde gemeenschap daartoe de handen ineen slaat. Daarom heeft WHO het ‘Global Network for Age-friendly Cities and Communities’ in het leven geroepen; inmiddels zijn 270 leden uit 33 landen aangesloten.

‘In

0
87

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.