Vlucht uit loondienst door onvrede

Tegen de negatieve beeldvorming in groeit het aantal zzp'ers in de zorg nog altijd explosief. De sector moet nu eindelijk goed werkgeverschap gaan tonen, anders is het straks te laat. 'Zolang zorgorganisaties hun uitstroom niet weten te verminderen, zal de zzp-golf blijven groeien.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
opleiding verpleegkundigen
Zelfs mensen vers van de opleiding gaan liever als zzp'er aan de slag Foto: Arno Massee

Tien jaar geleden, in 2009, vroeg onderzoeksinstituut NIVEL aan 1000 in loondienst werkende verpleegkundigen en verzorgenden of ze wel eens serieus hadden overwogen om als zzp’er aan de slag te gaan. Eén op de zes had dat gedaan, want je kon meer geld verdienen, je werk flexibeler inrichten en de vrijheid nemen om patiënten de zorg te verschaffen die ze naar jouw inzicht nodig hebben.

Maar vrijwel niemand gaf aan het ook echt te gaan doen. ‘Over het algemeen ziet men (…) meer nadelen dan voordelen aan het werken als zzp’er’, staat er te lezen. Belangrijkste bezwaren waren het zelf

0
38

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.