Wankel evenwicht

Ggz-bestuurders ergeren zich aan de formele opstelling van verzekeraars bij de zelfonderzoeken. Brengt het 1-mei-akkoord partijen dichter bij elkaar of is een harde clash onvermijdelijk?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
1-mei-akkoord
Beeld: Fotolia

Al een paar jaar is er gesteggel over de rechtmatigheid van geleverde zorg over de jaren 2013, 2014 en 2015. Wederzijds stapelde de ergernis zich op de afgelopen periode. Ggz-aanbieders hadden verwacht dat verzekeraars zich coulanter zouden opstellen na het landelijke akkoord van 2015 over de spelregels voor de zelfonderzoeken. Verzekeraars vinden juist dat ze zich al coulant opstellen. Zo hebben ze van de 200 miljoen euro aan onrechtmatige declaraties in 2013 maar 60 miljoen euro teruggevorderd. Door verschillen in interpretaties verliepen de onderhandelingen tussen individuele verzekeraars en ggz-aanbieders vaak uitermate moeizaam. Verzekeraars kwamen in 2016 met extra controlepunten. Het

0
77

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.