Wij zijn klaar om complete ziekenhuizen neer te zetten’

Ziekenhuizen maakten negen jaar geleden voor het eerst kennis met contracten voor Managed Equipment Services (MES) van Siemens Healthineers. Dit soort contracten wordt in de media ook wel leasecontracten genoemd. ‘Die benaming komt totaal niet overeen met wat we daadwerkelijk doen’, aldus CEO Kees Smaling van Siemens Healthineers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Kees Smaling, CEO Siemens Healthineerd
Kees Smaling: 'We kunnen keihard aantonen dat onze aanpak 10 tot 25 procent goedkoper is.' Foto: Siemens Heathineers

Dat was het begin van de MES-contracten? ‘Het is begonnen met het academisch ziekenhuis in Maastricht. Hoewel destijds de naam MES nog niet gebruikt werd – we hadden het toen nog over turnkey solution – was dat onze eerste opdracht in deze vorm. Het azM wilde een MRI-centrum van wereldfaam bouwen en had daar onze expertise voor nodig. Onze engineers zijn daar toen vol ingedoken. Je kunt bijna niet bedenken hoe complex dat bouwproject was. Van de verschillende waterstanden van de Maas tot aan archeologische vondsten, overal hebben we een oplossing voor gevonden. Naar volle tevredenheid van het azM.’

De

0
82

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.