Wij zijn ook maar mantelzorgertjes’

Na hun manifest over de tekortkomingen in de ouderenzorg zetten Hugo Borst en Carin Gaemers hun strijd voor waardige zorg in verpleeghuizen voort. Hun nieuwste project is een televisieserie over de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hugo Borst en Carin Gaemers
Foto: Theo Smit

‘We zijn eigenlijk terug bij af’, verzucht sportjournalist Hugo Borst. Op de zaterdag in maart, voorafgaand aan het interview, was er maar één bekende verzorgende op de woongroep van zijn moeder. Op de andere twee woongroepen op de vijfde etage van verpleeghuis De Hofstee in Rotterdam stond één flexwerker en één uitzendkracht. De ‘omloop’, een verzorgende die flexibel inzetbaar is, was niet te regelen. ‘Zij kenden de bewoners dus nauwelijks. Die arme meiden hebben daar alleen gestaan. Bij één groep was er een uur lang niemand op de groep. Ik was er met mijn vrouw en nog twee mantelzorgers. We

0
270

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.