WIJZE RAAD: Hinderpaal in toezicht ketenzorg

Aan het interne toezicht worden hoge eisen gesteld. Faalt de raad van bestuur, dan moeten ook interne toezichthouders zich verantwoorden. Een rubriek over de vele partijen waarmee in de governance van zorgorganisaties rekening moet worden gehouden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Van een hoogleraar met vakgebied management accounting en control is een heilig geloof in cijfers te verwachten. Maar Ed Vosselman nuanceert graag de betekenis van cijfers. Als voorzitter van de innovatie- en adviescommisie Goed Toezicht van de NVTZ kijkt hij met een ruime blik naar de besturing van organisaties. ‘Van oudsher zijn cijfers verbonden met besturing en meten van prestaties. De veronderstelling is dat die feitelijke informatie bevatten over wat er gebeurt in de organisatie. Informatie op grond waarvan je een oordeel kunt vellen over het functioneren van het bestuur en interveniëren.’ Dit simpele sturingsconcept is diep verankerd in ons

0
37

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.