WIJZE RAAD: Terug naar de bedoeling van medezeggenschap

Koninklijke Visio had heel wat (mede)zeggenschapsraden: een huisraad, bewonersraad, cliëntenraad, ondernemingsraad… Dat kan beter en efficiënter, dacht Linda Spaargaren, directeur van Visio Wonen & Dagbesteding Midden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Ze heeft haar ideeën met een eenvoudig beeld duidelijk gemaakt binnen de organisatie: ‘Stel we staan voor de aanschaf van een thermoskan. Het wordt in al die overleggen besproken en aan het eind van de rit zit ik met adviezen voor vijf kleuren thermoskan waaruit ik dan alsnog een keuze moet maken. Waarom praten jullie niet eerst met elkaar? We zijn het gaan proberen in wat wij noemen Samenzeggenschap.’

Spaargaren is verantwoordelijk voor de regio rond Echten/Hoogeveen en rond Huizen. Zowel in Echten als in Huizen zijn twee Samenzeggenschapsgroepen actief in het voorjaar en twee in het najaar. Elke groep

0
94

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.