Winst voor de patiënt, verlies voor het ziekenhuis

Isala Hartcentrum in Zwolle behandelt hartpatiënten bij voorkeur thuis. Dat is prettiger voor henzelf, en dankzij nieuwe technologie minstens zo effectief. Het ziekenhuis profiteert echter niet. ‘Een project als dit kost ons geld.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Beeld: Fotolia

‘Als een 65-plusser een paar dagen in het ziekenhuis ligt, weet je bijna zeker dat hij een complicatie zal krijgen.’ Ed de Kluiver, bestuursvoorzitter van Isala Hartcentrum in Zwolle, windt er geen doekjes om: zeker voor oudere patiënten is een ziekenhuisomgeving ‘buitengewoon schadelijk’ om in te verkeren. Als het maar even mogelijk is, moeten patiënten daarom thuis worden behandeld, vinden de Zwolse cardiologen en verpleegkundigen. Die visie krijgt vorm in projecten als Telehartrevalidatie en Eerste harthulp.

Telehartrevalidatie

Hartrevalidatie is cruciaal voor het herstel van patiënten die bijvoorbeeld een hartinfarct of een dotterbehandeling hebben gehad. Volgens de norm moeten zij vijf

0
99

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.