Zorg aan huis nieuwe stijl

In het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate wordt een virtueel zorgcentrum ontwikkeld, Rijnstate@home. Het is het eerste in zijn soort in Europa. Bestuursvoorzitter Wim van Harten is enthousiast. 'De behandeling van een patiënt is pas afgelopen als de medische doelstellingen zijn bereikt, niet als hij of zij het ziekenhuis verlaat.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Rijnstate@Home in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018
Een patiënt krijgt de bio-sensor opgeplakt. Foto: Rijnstate

De eerste afdeling waar het virtuele zorgcentrum wordt toegevoegd, is er een waarvan je het niet direct verwacht: bariatrische chirurgie. Dit is de afdeling waar obese patiënten worden geholpen met bijvoorbeeld een maagband of een maagverkleining.

Toch is er een goede reden voor deze keuze, vertelt Wim van Harten, bestuursvoorzitter van Rijnstate. ‘Op deze afdeling is iedereen enthousiast. Zowel de verpleegkundigen als de artsen zien kansen. Dat helpt enorm. Het virtuele zorgcentrum is wat ons betreft een enorme stap vooruit. Patiënten kunnen eerder naar huis en worden daar nauwgezet in de gaten gehouden. Dat is goed voor het herstel en

0
78

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.