Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Man springt naar beneden in hal Kennemer Gasthuis

Mark van Dorresteijn
In het Kennemer Gasthuis te Haarlem is gisteren een man naar beneden gesprongen in de hal. Hij overleefde de sprong van zo'n vijf meter en is overgebracht naar het VUmc in Amsterdam, meldt het ziekenhuis.
Man springt naar beneden in hal Kennemer Gasthuis

Het incident vond plaats aan het einde van de ochtend op locatie noord, waar de polikliniek gevestigd is. Medewerkers hebben nog geprobeerd hem tegen te houden. Waarom de man naar beneden sprong is niet bekend.

Ambulancecentrale beslist

Het besluit om de man naar het VU in Amsterdam te brengen werd genomen door de ambulancecentrale en niet door het Kennemer Gasthuis ‘Ze kijken daarbij onder andere naar de beschikbaarheid van bedden. In de locatie Zuid van het Kennemer Gasthuis hadden we deze man ook kunnen helpen. Hij is ook niet met de traumahelikopter meegenomen. Het is in dit soort gevallen gebruikelijk dat de ambulancecentrale beslist waar iemand wordt geholpen’, zo verklaart een woordvoerder tegenover Nu.nl.

Opvang

Het ziekenhuis heeft een ruimte ingericht waar medewerkers en patiënten die het incident hebben gezien worden opgevangen. Locatie noord is inmiddels weer vrijgegeven. Alle afspraken lopen door.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.