Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Margreeth Smilde gaat toezicht houden bij de Hersenstichting

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Margreeth Smilde (58) is sinds 1 januari lid van de raad van de toezicht van Hersenstichting Nederland. Zij volgt Ine van Hest op, die aan het eind van haar tweede benoemingstermijn is gekomen.
Margreeth Smilde gaat toezicht houden bij de Hersenstichting
Foto: Foto: Robert Vos

Smilde is benoemd voor het profiel “Patiëntenperspectief”. Smilde was ruim tien jaar kamerlid voor het CDA.

Gezondheidszorg

Zij was woordvoerster Binnenlandse zaken, staats- en bestuursrecht en gezondheidszorg. In de laatste periode tot september 2012 was zij woordvoerster zorg en voorzitter cluster zorg en onderwijs. In Groningen studeerde ze geschiedenis en staats- en bestuursrecht. Smilde zegt zich als woordvoerster sterk te hebben gemaakt voor professionalisering van bestuur en intern toezicht van zorgorganisaties. Daar wil zij zich bij de Hersenstichting voor inzetten.

Persoonlijk

Ze heeft ook een persoonlijke reden om bij de Hersenstichting toezicht te gaan houden: ‘Ruim tien  jaar geleden kreeg mijn vader een hersenbloeding. Dankzij de behandeling toentertijd en de aansluitende revalidatie is de kwaliteit van leven van mijn vader heel behoorlijk geweest, vooral zijn geestelijk functioneren. Enkele jaren eerder overkwam zijn jongere broer hetzelfde. Ik heb ervaren hoe belangrijk adequaat optreden kan zijn. Maar ook dat er nog een wereld te winnen is. Dat motiveert mij om mijn steentje bij te dragen’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.