Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Marjanne Sint Zorgmanager van het Jaar 2010

Mark van Dorresteijn
De prijs voor de beste zorgmanager van het jaar, de Zorgvisie Excellence Trofee, is dit jaar gewonnen door Marjanne Sint, bestuursvoorzitter van de Isala klinieken in Zwolle. Zij volgt bestuursvoorzitter Emile Lohman van UMC St. Radboud op.
Marjanne Sint Zorgmanager van het Jaar 2010

De uitslag is donderdag bekendgemaakt door juryvoorzitter Martin van Rijn, bestuursvoorzitter van PGGM, tijdens een congres in Amsterdam. De andere kandidaten voor de prijs waren Piet-Hein Buiting, bestuursvoorzitter van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en Willem de Gooyer, bestuursvoorzitter van Steinmetz/de Compaan, instelling voor mensen met een beperking in de regio Den Haag. “Meer dan ooit wordt van hen gevraagd om kritisch te kijken naar de inzet van financiële middelen. Tegelijk hebben ze een grote passie voor de inhoud van de zorg”, aldus de juryvoorzitter over de drie zorgmanagers.

Op eigen kracht

Sint ontvangt de prijs omdat ze erin is geslaagd de bedrijfsvoering van een grote onderneming weer in control te krijgen zonder steun van de overheid. Het ziekenhuis heeft op eigen kracht de nieuwbouw gefinancierd. “Zij is een manager die met een duidelijke visie op de toekomst werkt aan meer doelmatigheid en aan verbetering van de zorg”, aldus jury-voorzitter Van Rijn.

Regie en samenstelling: Mary Benjamins.
Camera, Geluid en Montage: Jaap Leertouwer, Michael Lablans.

Drijfveren

Hij prees de andere genomineerden. “Willem de Gooyer is een visiegedreven manager die inhoudelijk zeer bij de zorg betrokken is. Hij heeft als persoonlijke drijfveer om iets te betekenen voor mensen met afstand tot de zorg.”
“Piet Hein Buiting is een oorspronkelijke en inspirerende bestuurder met een managementstijl die uniek is in de gezondheidszorg. Zijn verdienste is dat hij ruimte heeft gegeven aan het DNA van het Canisius Wilhelmina ziekenhuis.”

Eerdere winnaars

Het is de veertiende keer dat de prijs is uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder andere Eelco Damen van Cordaan, Frits Verschoor van de Parnassia Bavo Groep en Claudia Zuiderwijk van de Tergooiziekenhuizen.

Lees meer:

Juryrapport Zorgmanager 2010 (PDF)

Lees ook:

Esther Talboom-Kamp Talent van het Jaar

Genomineerden Zorgmanager van het Jaar bekend
Genomineerden Talent van het Jaar bekend

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Wat goed idee om deze prijs uit te reiken, en van harte gefeliciteerd! Zonder te weten hoe het met de eigen financiën bij deze winnaar zit, en financiering ter prake komt in dit stuk en het filmpje, toch eens een keer het volgende ter tafel: wordt er in het kader van “kritisch te kijken naar de inzet van financiële middelen” ook getoetst op het salaris niveau van bestuurders bij deze wedstrijd? Een salaris wat valt binnen de geldende cao zou wat de burger betreft veel punten scoren, en zou toch ook gewoon de norm mogen zijn? Vaak is dat niet zo, wordt “kwaliteit” als excuus aangevoerd, waardoor een bestuurder met een salaris confirm de cao per definitie er een van slechte kwaliteit zou zijn. Dat moesten we misschien maar eens anders gaan zien, ik denkt dat dat zeker de moeite loont. En anders klopt er gewoon iets niet met de cao.
  Mijn stelling:
  Verantwoord bestuur begint bij gelijke (cao)normen voor iedereen.
  Ik heb er na het zien van het filmpje nog een:
  De overheid zorgt dat er een ziekenhuis komt, want het dient ons allen. Hoe kan nou een ziekenhuis zelf naar een bank moeten om ziekenhuis te zijn? Van wie is het ziekenhuis dan?
  Ik ben het ff kwijt…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.