Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mark de Jong bestuurslid Diaconessenhuis Leiden

De raad van toezicht van het Diaconessenhuis Leiden heeft dr. Mark de Jong benoemd als lid raad van bestuur met de portefeuille Bedrijfsvoering. De Jong volgt Hans den Hollander op die naar de Tergooiziekenhuizen vertrekt.
Mark de Jong bestuurslid Diaconessenhuis Leiden

Econoom De Jong heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij is sinds maart 2006 plaatsvervangend voorzitter van het College van OPTA, de onafhankelijke toezichthouder voor post en telecommunicatie. Eerder was hij werkzaam als algemeen directeur van Novay, voorheen Telematica Instituut, bekleedde hij verschillende directiefuncties bij KPN, werkte hij bij TNO en als consultant voor de OESO.

Bestuur

Bij het Diaconessenhuis Leiden vormt hij per 16 september aanstaande samen met Marja Weijers de tweehoofdige raad van bestuur. De Jong blijft als bijzonder hoogleraar diensteninnovatie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Toekomst

Marja Weijers: ‘Mark de Jong past uitstekend in het profiel dat wij voor ogen hadden. In de roerige tijden waarin wij nu zitten, verwacht ik dat wij samen het Diaconessenhuis een goede positie kunnen geven voor de toekomst.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

LUMC en Diaconessenhuis concentreren verloskunde

Diaconessenhuis Leiden kiest voor ChipSoft

Diaconessenhuis bespaart op verpleegafdeling

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.