Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Markt voor medische apps groeit enorm

Mark van Dorresteijn
De markt voor medische applicaties voor smartphones is het afgelopen jaar enorm gegroeid. In 2011 groeide de markt met 700 procent tot 718 miljoen dollar. Dat staat in de Mobile Health Market Report 2011-2016 van research2guidance.
Markt voor medische apps groeit enorm

De groei is logischerwijs te danken aan de sterke toename van het aantal gebruikers en het aantal applicaties dat beschikbaar is. De onderzoekers stellen dat de grote organisaties in de gezondheidszorg de applicaties omarmd hebben als mogelijkheid om hun producten en services te promoten. Bovendien zijn de apps gegroeid qua complexiteit. “Het zijn niet langer applicaties die herinneren aan de inname van medicijnen, tegenwoordig kun je met apps ook diabetes monitoren en managen”, aldus de onderzoekers in het rapport.

Potentie

Ondanks dat de markt nog in kinderschoenen staat, is het potentieel hoog. “Als men kijkt naar de algemene gezondheidszorgmarkt wereldwijd en bedenkt dat deze markt volgens de World Health Organisation zes biljoen waard is, dan valt er nog een hoop te winnen”, verzekeren de onderzoekers. “Dat betekent ook dat de patiënten met een smartphone daar zeker van zullen profiteren.”

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Photo )

Lees ook:

Meerwaarde van hulp-apps niet bewezen

Zorgaanbieders brengen gezondheidsapps op de markt

App arts in opleiding nummer 1 neurologische apps

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.