Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martha Flora start in Haarlem met Zorgbalans

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Er komt een nieuw Martha Flora Huis in Haarlem. Martha Flora heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Zorgbalans en het Bouwinvest Healthcare Fund.
MarthaFloraHaarlem_Parkzicht.jpg
Foto: Parkzicht in Haarlem wordt een Martha Flora Huis.

Zorgbalans en Martha Flora gaan in Haarlem samenwerken in Parkzicht, een voormalig woonzorgcentrum van Zorgbalans in Haarlem. De toekomstige bewoners krijgen daar zorg volgens het concept van Martha Flora, een aanbieder van particuliere luxe dementiezorg. Martha Flora probeert mensen met dementie een leefomgeving te bieden waarin zij warmte, veiligheid en geborgenheid ontvangen. Bewoners krijgen extra zorg en aandacht. De personeelsbezetting is circa twee maal wat gebruikelijk is in de reguliere zorg. Bewoners betalen daarvoor ook een forse hoge eigen bijdrage. Inmiddels zijn er locaties in Breda, Den Haag, Gouda, Hoorn, Lochem en Maastricht. Martha Flora zoekt per locatie samenwerking met een reguliere zorgaanbieder.

Martha Flora
Martha Flora is opgericht door Marco Ouwehand. Hij wilde voor zijn moeder Martha Flora, die Alzheimer had, een ‘droomhuis met houvast’ ontwikkelen, waar hij zijn moeder met een gerust hart aan kon toevertrouwen als thuis wonen niet meer zou gaan. Zij overleed echter in 2008, voordat het eerste huis af was. De vader van Ouwehand verblijft wel sinds kort in de locatie in Hoorn.

Bouwinvest Healthcare Fund
Ook vastgoedbeheerder Bouwinvest Healthcare Fund is betrokken bij de overeenkomst die de drie partijen vorige week hebben bekendgemaakt. Bouwinvest wordt eigenaar van het gebouw. De ruim veertig vaste bewoners van Parkzicht zijn inmiddels verhuisd naar andere locaties. Met hen zijn in 2014 gesprekken gevoerd over waarheen zij wilden verhuizen en of ze wilden terugkeren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.