Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martin van Rijn pleit voor gezamenlijke invoeringsstrategie domotica

Mario Gibbels
Je zou verwachten dat in de stad Nederland het relatief gemakkelijk zou zijn met elkaar een aantal afspraken te maken gericht op een gezamenlijke invoeringsstrategie. Niets is minder waar, schrijft Martin van Rijn op skipr.nl.

“Na een aantal decennia vrijheid-blijheid hebben we honderden verschillende ICT-systemen die de invoering van bijvoorbeeld elektronische patiëntdossiers tot ingewikkelde operaties maken die jaren moeten duren”, schrijft Van Rijn.

‘Gezamenlijke invoeringsstrategie

“De invoering van zorg op afstand, domotica en self disease management zal een belangrijk deel van de oplossing voor de krappe arbeidsmarkt kunnen zijn. Maar als ook hier weer iedereen een beetje voor zichzelf begint, zeggen we over een jaar of tien weer tegen elkaar dat het toch wel heel moeilijk is om de veiligheid en de kwaliteit van de zorg op een hoger peil te brengen.” Daarom pleit Van Rijn voor een gezamenlijke invoeringstrategie. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.