Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martin van Rijn toezichthouder bij AFM

Redacteur Zorgvisie
Martin van Rijn is per 1 februari 2018 aangesteld als lid van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
van Rijn Personalia

Wopke Hoekstra, minister van Financiën, heeft Martin van Rijn benoemd als toezichthouder bij de AFM voor een periode van vier jaar. Volgens de autoriteit beschikt de voormalige staatssecretaris van VWS door zijn werkervaring over de nodige kennis van ingewikkelde bedrijfsvraagstukken en is hij al ingevoerd in de financiële sector, in het bijzonder op het gebied van pensioenen. Van Rijn was tot eind vorig jaar staatssecretaris van VWS. Daarvoor was hij van 2008 tot 2012 CEO van pensioenuitvoerder PGGM.

Sinds november 2017 is Van Rijn bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Aan Zorgvisie vertelde hij eerder deze week dat hij niet lang heeft hoeven nadenken over de vraag of een ziekenhuis besturen iets voor hem was. ‘Ik heb het ziekenhuis altijd als een mooi en moeilijk, dus uitdagend bedrijf gezien. Het is een fascinerende plek waar emotie, inhoud, techniek, geld en de samenleving samenkomen. Alle mensen uit de samenleving krijgen er op enig moment in hun leven mee te maken.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.