Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martini Ziekenhuis in finale wereld architectuur festival

Redactie Zorgvisie
Het nieuwe Martini ziekenhuis zit in de finale van het World Architecture Festival in Barcelona.
Martini Ziekenhuis in finale wereld architectuur festival

Als enig overgebleven Nederlandse inzending in de categorie zorg, mag het Groningse Martini ziekenhuis zich op 24 oktober presenteren op dit prestigieuze festival, samen met 15 mededingers uit o.a. Argentinië, Duitsland en Burkina Faso. Voorzitter van de jury is de beroemde architect Norman Foster. Architect Arnold Burger van Burger-Grunstra-architecten in Bolsward ontwierp het nieuwe Martini.

Geen prijs

In totaal waren er 722 inzendingen uit 63 landen, verspreid over zeventien categorieën. Daarvan zijn er 224 door naar de eindronde. Prijzen zijn er echter niet te winnen. Bestuursvoorzitter Jack Thiadens van het Martini ziekenhuis: “We worden er niet rijk van, het gaat vooral om de eer. Dat wij onszelf mogen presenteren tijdens de finale van zo’n prestigieus festival, met een juryvoorzitter die een topper is op zijn vakgebied, vinden we al heel mooi.”

Workshop bouwcongres

Tijdens het Zorgvisie Bouwcongres ‘Bouwen in onzekere tijden’ op 5 november geeft het Martini ziekenhuis een workshop. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

OK’s voor ‘gevaarlijke’ operaties in Martini

Thiadens gaat weg bij Martini

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.