Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Massaontslag welzijnswerk Amsterdam

Vanwege bezuinigingen in de Wmo zullen in Amsterdam de komende jaren rond de 1500 banen in het welzijnswerk verdwijnen. Dat meldt vakblad Binnenlands Bestuur.
Massaontslag welzijnswerk Amsterdam

“Het aanbod zal her en der verschralen, maar de sector zal afkalving van de kwaliteit zoveel mogelijk proberen te voorkomen” reageert Arie van ’t Hoog in Binnenlands Bestuur. Hij is woordvoerder van een van de grootste welzijnsorganisaties van de hoofdstad, Combiwel, waar een ontslagronde gaande is. Van ’t Hoog reageert op uitspraken van de ambtenarenbond Abvakabo, die een golf van ontslag onder welzijnswerkers voorspelt.

Ontslag

Combiwell heeft rond de 600 mensen in dienst, van wie er rond de 100 ontslag is aangezegd. Onder de Wmo nieuwe stijl zien de stadsdeelraden zich geconfronteerd met een rijksbezuiniging van dertig procent. De meeste lokale bestuurders willen zich niet laten verrassen en gaan zo snel mogelijk de tering naar de nering zetten, aldus Van ’t Hoog. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

College Breda heeft vertrouwen in aanpak Wmo

Nieuw Wmo-beleid in Rotterdam

Burgers draaien op voor Wmo-bezuinigingen

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.