Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Máxima Medisch Centrum wist echo’s

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) met vestigingen in Eindhoven en Veldhoven is een deel van het beeldmateriaal uit bijvoorbeeld endoscopieën en echo's kwijtgeraakt. Het gaat om beeldmateriaal uit onderzoeken tussen 25 januari en 8 juni van dit jaar. De beelden zijn door nog onbekende oorzaak gewist en reservekopieën zijn er niet. Het ziekenhuis heeft dat dinsdag bekendgemaakt.
echojpeg.jpg

Het ziekenhuis sluit niet uit dat onderzoeken herhaald moeten worden. De getroffen patiënten krijgen een persoonlijke brief over de consequenties. Het MMC benadrukt dat er geen röntgenbeelden zijn verdwenen en dat het gaat om beelden die zijn gemaakt ter ondersteuning van diagnoses. De blunder is gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en aan de Autoriteit Persoonsgegevens.Het ziekenhuis betreurt de gebeurtenis en probeert de gevolgen tot een minimum te beperken, aldus een verklaring. Onderzoek moet uitwijzen hoe het beeldmateriaal gewist kon worden en hoe dat in de toekomst voorkomen kan worden. (ANP)

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.