Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Groep neemt belang in St. Jansgasthuis

De zorgonderneming van Loek Winter neemt na de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad nu ook een belang in het St. Jansgasthuis in Weert. De MC Groep betaalt 3 miljoen euro voor een belang van 20 tot 30 procent, meldt het NRC Handelsblad.

Op een omzet van 60 miljoen euro behaalde het ziekenhuis vorig jaar naar schatting 200.000 tot 300.000 euro winst. Directiesecretaris Wencke van der Werf van het St. Jansgasthuis meldt het NRC dat de winst in 2013 drie tot vier miljoen euro moet zijn. Dit dus met hulp van de MC Groep.

Meer overnames

“Als ik eind dit jaar de IJsselmeerziekenhuizen op orde heb, ga ik verder kijken”, aldus Winter. De zorgondernemer wil snijden in de kosten en denkt volgend jaar een kleine winst te maken met de ziekenhuizen. Als zijn MC Groep de vestiging in Emmeloord niet voor 1 oktober levensvatbaar krijgt, wil Winter dit deel doorverkopen.

Grote ego’s

Geldverspilling en grote ego’s – Winter noemt het MC Alkmaar als voorbeeld. “Ik vind het niet verantwoord dat dit ziekenhuis een scan koopt voor vijf miljoen euro, die één dag per week wordt gebruikt. Maar de bestuursvoorzitter zegt: ik ben Tarzan, ik bestel zo’n ding.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Loek Winter eigenaar IJsselmeerziekenhuizen

Loek Winter over koop IJsselmeerziekenhuizen: ‘Afscheid nemen van slechte specialist’

Vakbonden botsen met MC Groep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.