Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Groep start beeldbellen bij diabetes

Mark van Dorresteijn
Jongeren met diabetes kunnen sinds vrijdag 8 maart beeldbellen met een kinderdiabetesverpleegkundige. Doel van beeldbellen is om de jongeren nog beter te begeleiden in het omgaan met diabetes. Het gaat om een proef van ongeveer drie maanden.
MC Groep start beeldbellen bij diabetes
Foto: ANP - Koen Suyk

Beeldbellen is een uitbreiding van de diabeteszorg voor kinderen en jongeren, en wordt gebruikt naast het persoonlijk contact op het spreekuur en via e-mail. De kinderdiabetesverpleegkundige heeft via een beveiligd systeem contact met de jongere, en kan zo fysiek zien hoe het met de jongere gaat of kan goed uitleg geven over bijvoorbeeld de insulinepomp.

Beeldbellen

Het beeldbellen is vooralsnog bedoeld voor jongeren vanaf de middelbareschoolleeftijd. Elk soort laptop is geschikt voor het beeldbellen, dus jongeren kunnen vanuit huis gemakkelijk inloggen voor het videogesprek. De gesprekken worden opgeslagen, zodat de diabetesverpleegkundige en de jongere het gesprek later kunnen terugkijken. De diabetesverpleegkundige kan op basis van de opname overleggen met de kinderarts. De jongere kan de opname gebruiken om met zijn/haar ouders nog eens terug te kijken wat er door de kinderdiabetesverpleegkundige aan adviezen is gegeven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.