Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Rijnmond niet blij met MC Haaglanden

ROTTERDAM - Medisch Centrum Rijnmond Zuid (MCRZ) in Rotterdam. Het Haagse ziekenhuis adverteert namelijk met posters in Rotterdamse bushokjes en vestigt de aandacht op snelle behandeling van liesbreuken en heupoperaties.

“Alsof je in de regio Rotterdam gigantisch lang moet wachten op dit soort behandelingen. Dat is niet zo”, zegt een woordvoerder van MCRZ.

Abri

Vanuit zijn kantoor kijkt hij op een abri met een MC Haaglanden-poster. De posters hangen ook in Nootdorp en Pijnacker. De strijd om de patiënt is begonnen, constateert het MCRZ. “Het MCH mag dit in het kader van de marktwerking doen, maar we hebben moeite met de suggestie dat het Den Haag allemaal beter is”, aldus de woordvoerder. “Zo’n campagne kost een paar centen. Wij geven dat geld liever uit aan onze patiënten.”

Rotterdammers

Hij vraagt zich af of de Rotterdammers de moeite zullen nemen naar de regio Haaglanden af te reizen voor behandeling. “Mensen op zuid hebben zelfs moeite de Maas over te steken, laat staan dat ze stad uitgaan.” Het Medisch Centrum Rijnmond Zuid kan een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie als het denkt dat er sprake is van misleidende informatie, laat het ministerie van Volksgezondheid in een reactie weten. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.