Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Zuiderzee opent nieuwe operatiekamers

Redactie Zorgvisie
Na een jaar beschikt het MC Zuiderzee in Lelystad weer over eigen operatiekamers. Het nieuwe complex gaat naar verwachting eind september open voor patiënten.

De officiële openening van de operatiekamers vindt plaats op 18 september. Op diezelfde dag wordt ook de nieuwe naam bekend gemaakt van de ziekenhuizen die nu nog MC Groep heten. De MC Groep van bestuurder Loek Winter heeft locaties in Lelystad en Emmeloord. Het ziekenhuis moest op last van de rechter een nieuwe naam kiezen omdat er al tandartsenpraktijk met de naam MTC Lelystad bleek te bestaan.

Gaasvliegjes

Een jaar geleden moesten de operatiekamers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg sluiten omdat de luchtkwaliteit onvoldoende was. Daarop zette het ziekenhuis nood OK’s neer die eind november in gebruik werden genomen. Vermoedelijk ging er bij de bouw van de nood OK’s iets mis, want in maart van dit jaar bleken er gaasvliegjes rond te vliegen in de voorbereidingskamers. De eitjes zouden al tijdens het bouwen in het pand terecht zijn gekomen. Daarop ging het hele complex weer dicht. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Loek Winter bestuursvoorzitter Ijsselmeerziekenhuizen

Ongedierte legt operatiekamers Lelystad plat

Inspectie keurt noodoperatiekamers Lelystad goed

MC Lelystad moet op zoek naar nieuwe naam

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.