Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MCL moet tien miljoen bezuinigen

Mark van Dorresteijn
Medisch Centrum Leeuwarden moet volgend jaar tien miljoen bezuinigen om de begroting sluitend te krijgen. Dat zei Wander Blaauw, voorzitter van de Raad van Bestuur, tijdens de nieuwsjaarstoespraak.
MCL moet tien miljoen bezuinigen

Reden voor de bezuinigingen zijn de korting van overheid die volgend jaar ‘aanzienlijk groter zal zijn’. Ook een project voor verlichting van de werkdruk brengt de nodige kosten met zich mee, laat de bestuursvoorzitter weten. “De bezuiniging is echter een berekening. Als wij dadelijk extra worden belemmerd door de invoering van het z-waarde probleem, dan levert dat een nieuw probleem op. Toch willen we nu vast kijken naar 2011 en niet de ellende opsparen, want ik heb weinig hoop op meer vriendelijke voorstellen vanuit het kabinet.”

Besparing

Blaauw denkt dat het ziekenhuis de komende tijd nog kan besparen door groei, verlaging van de kosten en goed gebruik van middelen. “Het kan natuurlijk altijd efficiënter. Aan de andere kant moeten we wel oppassen voor zaken als patiëntselectie. We hebben een aantal dure patiënten en er komt hopelijk geen tijd dat we ons af moeten vragen of zij nog wel in ons profiel passen. Als de bekostiging zodanig in het nauw wordt gedreven, dan zullen wij waarschijnlijk gaan kijken naar te dure dbc’s. Wanneer deze geschrapt worden dan zullen patiënten uit moeten wijken naar andere provincies. Dan zijn we puur bezig met het verplaatsen van het probleem naar andere ziekenhuizen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

CDA wil zes miljard bezuinigen op zorg

‘Algemene ziekenhuizen moeten een miljard bezuinigen’

Trend: ziekenhuizen moeten massaal bezuinigen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.