Medewerkers Rigtergroep aan lot overgelaten

De gemeente Nijmegen laat de medewerkers en bewoners van de in opspraak geraakte zorgorganisatie Rigtergroep in de kou staan. Nadat de gemeente de indicatiestelling op 10 juli stopzette bij de instelling die verdacht wordt van zorgfraude, is voor vrijwel geen enkele bewoner een nieuwe plek gevonden. Ondertussen zijn veel zorgmedewerkers vertrokken en nemen de incidenten hand over hand toe.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
reddingsboeiadobestock400.jpg
Foto: Adobestock

De directie van Rigtergroep, een instelling voor beschermd wonen, zou 1,1 miljoen euro aan pgb-geld hebben weggesluisd. Dat staat in een door de gemeente uitgebracht rapport van 10 juli. Uit onderzoek bij de Rigtergoep blijkt dat het pgb van de bewoners niet gebruikt werd voor de zorg waarvoor zij zijn geïndiceerd. De daadwerkelijke zorg die de bewoners ontvingen, was structureel minder en het persoonsgebonden budget werd oneigenlijk gebruikt. De organisatie mag daarom geen nieuwe cliënten meer aannemen. Voor de cliënten die nu in een huis van de Rigtergroep wonen, wordt andere huisvesting gezocht.

Grote frustratie
Over de snelheid en daadkracht

0
383

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.