Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MediaMarkt biedt plaats aan e-health startups

De MediaMarkt in Eindhoven biedt plaats aan startende bedrijven en hun producten in een Innovatie Lab. Dat is een aparte winkel waar het publiek kennis kan maken met veelbelovende start-ups, waaronder e-health startups. MediaMarkt Eindhoven werkt hiervoor samen met Brainport Development en Hightech XL, het accelerator programma van de High Tech Campus in Eindhoven.
ehealth400.jpg

De jonge bedrijfjes kunnen gericht feedback vragen aan de bezoekers van de MediaMarkt. Een van de eerste bedrijven is het bedrijf achter Hugsy, een hightech baby dekentje voor te vroeg en pas geboren baby’s dat momenteel getest wordt in het Máxima Medisch Centrum. Gordon Scholz, Ceo van MediaMarkt Nederland, zegt over het Innovatie Lab in gesprek met E52.nl: ‘Klanten willen tegenwoordig een ervaring hebben in de winkel, en dat willen wij hier gaan aanbieden.’ In de winkel zijn vijf verschillende paviljoenen te vinden, met elk een eigen thema: Active, Health, Smart Home, Gaming en Mobile. In deze verschillende delen van de winkel kunnen klanten producten uitproberen en workshops bijwonen.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.