Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MediMapp als reisgids bij kanker

Mark van Dorresteijn
Het Radboudumc geeft alle vrouwen met een gynaecologische vorm van kanker informatie over hun aandoening, behandeling en nazorgtraject. Dat gebeurt via MediMapp, een gepersonaliseerde app voor smartphone, tablet en desktop met koppeling aan het elektronisch patiëntendossier Epic.
MediMapp als reisgids bij kanker

Naast een overzicht van afspraken, onderzoeken en behandelingen presenteert de app per afspraak relevant voorlichtingsmateriaal. Ook is het mogelijk vooraf vragenlijsten in te vullen en biedt de MediMapp ruimte voor het opslaan van eigen notities. Zo ontstaat een digitale reisgids die de patiënt de weg wijst tijdens de behandeling.

Grip op eigen zorgproces

Radboudumc Centrum voor Oncologie ontwikkelde de MediMapp voor gynaecologische oncologiepatiënten samen met Soulve Innovations en zorgverzekeraar VGZ, met als doel patiënten zicht en grip te geven op het eigen zorgproces. Patiënten die de MediMapp willen gebruiken, loggen via DigiD in op mijnRadboud, de beveiligde digitale omgeving van het persoonlijke medische dossier.

Pilot

MediMapp wordt als pilot in het ziekenhuis ingezet. De evaluatie volgt in maart 2016. De ervaringen worden verzameld en op basis daarvan zal het Radboudumc Centrum voor Oncologie de MediMapp mogelijk aanbieden aan alle patiënten met kanker. VGZ gaat zich bij een succesvolle pilot inzetten om het landelijk uit te rollen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.