Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Mediq gaat reorganiseren na slecht tweede kwartaal

De farmaciereus Mediq gaat in de Nederlandse apotheekdivisie een herstructureringsprogramma invoeren, meldt het bedrijf donderdag na lager dan verwachte omzet- en resultaatcijfers over het tweede kwartaal van 2012.
Mediq gaat reorganiseren na slecht tweede kwartaal

Nieuwssite Beurs.nl schrijft dat de producent en distributeur van medicijnen en medische middelen vooral omzet en resultaat zag dalen bij het onderdeel Apotheken Nederland als gevolg van de liberalisering van de markt. Bij het onderdeel Direct & Institutional steeg de omzet dankzij acquisities, maar daalde de autonome omzet door bezuinigingen bij Nederlandse ziekenhuizen.

Daling

De kwartaalomzet kwam 2 procent lager uit op 647,1 miljoen euro, het bedrijfsresultaat voor rente en belasting daalde 20 procent tot 22,9 miljoen euro en de nettowinst aan aandeelhouders nam met 28 procent af tot 12,3 miljoen euro.

Herstructureren

Mediq gaat nu in Nederland drastisch herstructureren om de medicijnverstrekking via de eigen Mediq-apotheken en via de groothandel winstgevend te houden, zegt CEO Marc van Gelder donderdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. De resultaatsverslechtering heeft te maken met sneller dan verwachte dalingen van prijzen en volumes. Dit komt volgens Van Gelder door een combinatie van factoren als het verlopen van patenten en de liberalisering van de medicijnmarkt, waarbij verzekeraars de prijzen dicteren. Daarbij verschuift de medicijnverstrekking deels van Mediq’s Direct & Institutional-kanaal naar de ziekenhuizen. Mediq zal het apothekennetwerk inkrimpen en andere maatregelen nemen, zegt de CEO, die bij de cijfers van het derde kwartaal verdere details van het herstructureringsprogramma bekend zal maken. (Beurs.nl – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Hans Janssen herbenoemd als CFO bij Mediq

Mediq neemt bedrijf in VS over

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.