Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medisch Centrum Alkmaar sluit vier operatiekamers

De vier poliklinische operatiekamers van het Medisch Centrum Alkmaar zijn voorlopig gesloten. Onderzoek heeft aangetoond dat de kamers niet aan alle eisen voor steriliteit voldoen. Dit heeft een woordvoerder van het ziekenhuis gezegd.

De poliklinische operatiekamers worden gebruikt voor relatief kleine ingrepen. Volgens de woordvoerder besloot het Alkmaarse ziekenhuis naar aanleiding van de recente bevindingen in de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland tot extra onderzoek. “In de kamers troffen we enkele lichte afwijkingen aan. Patiënten lopen geen enkel risico, ook niet patiënten die eerder in de operatiekamer geholpen zijn.”

Klinische operatiekamers

De acht grotere klinische operatiekamers die het MCA naast de poliklinische kamers telt, voldoen wel aan alle eisen. Veertig patiënten die op maandag en dinsdag een afspraak hadden, worden op een andere dag of in een andere operatiekamer geholpen. (ANP)

Lees ook:

IGZ noemt artsen IJsselmeerziekenhuizen ‘laakbaar’

Patiënten Havenziekenhuis ziek na operatie

Operatiekamers Medisch Spectrum Twente onveilig

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.